Loonwerk

Vanaf het klaarmaken van uw land tot en met het oogsten van het gewas biedt Loonbedrijf van de Peppel u een compleet pakket aan loonwerk.

Dit doen wij met een uitgebreid en geavanceerd machinepark, waarmee gespecialiseerde medewerkers de werkzaamheden uitvoeren.

Wij zijn V.K.L. (Voedsel Kwaliteit Loonwerk) gecertificeerd. Dit betekent dat door ons uitgevoerd loonwerk voldoet aan gestelde voedselkwaliteitseisen. Jaarlijks vindt daarvoor een inspectie plaats.

Kortom, bij ons bent u aan het juiste adres voor allerhande loonwerkzaamheden.

Bemesting
Voor het uitrijden van uw drijfmest hebben we de beschikking over een zodenbemester en een bouwland injecteur. Voor het verwerken van uw compost of vaste mest hebben wij een mestverspreider.

Landverbetering
Een goed zaaibed is een eerste vereiste voor een vlotte kieming en opkomst van het gras of maïs. Een vlakke ondergrond en voldoende losse grond om het zaad af te dekken zijn hierbij van wezenlijk belang.

Zaaien
Wij hebben de beschikking over diverse zaaimachines waarmee we u graag van dienst willen zijn.
Wij doen onder andere: inzaaien van grasland, doorzaaien van grasland en maïs zaaien.

Gras oogsten
Voor de groenvoerwinning van uw bedrijf zijn wij een geschikte partner. Denk hierbij aan het maaien, schudden en zwillen van uw grasland. Hakselen van gras verzorgen wij met een New Holland hakselaar.
De graslengte (haksellengte) is onafhankelijk in te stellen, dit vergemakkelijkt de verwerking van uw ruwvoer door middel van een voermengwagen. Inkuilen met behulp van onze nieuwe opraapwagens voorzien van doseerwalsen en weeginrichting behoort tot onze standaard mogelijkheden.

Maïs oogsten
Ieder jaar is het weer feest! Is de maïs rijp? Is het te nat? Krijgen we de laatste dagen nog regen?
Een ding is zeker, maïs hakselen is een vak apart! Maïs hakselen doen wij met onze New Holland hakselaar voorzien van 8-rijïge maïsbek. Bij het transport over de openbare weg wordt de lading afgedekt met kleden om vervuiling van de weg te voorkomen. Een mooie rijkuil zorgt ervoor dat de lading makkelijk gelost kan worden, waarna de maïs aangereden wordt met een trekker met schuifraam of shovel.

Uw gras/mais kuil onder spitten? Dan zijn wij er graag om voor u het gewenste eindproduct te realiseren!

Media
Geschiedenis
Certificaten