Geschiedenis

Loonbedrijf “van de Peppel” bestaat al sinds 1966.

In dit jaar besluit Wout van de Peppel om voor zichzelf te beginnen. Met een eerste ruilhandel gaat zijn loonbedrijf van start. Hij ruilt zijn oude Sparta bromfiets in tegen zijn eerste eigen trekker: een Farmall Cub.

Na twee maanden hard werken in zijn eigen bedrijf koopt Wout er een tweede trekker bij. Dit is een Ferguson, die hij in die tijd koopt voor 1500,- gulden. Deze trekker wordt gebruikt voor het werk overdag maar gaat ook in de verhuur.

Een jaar later wordt het éénmansbedrijf uitgebreid met een Ford en een giertank. De Ferguson wordt verkocht en Wout begint met het melkrijden voor zijn eigen bedrijf. En dan koopt Wout in 1970 zijn eerste Deutz! Dit is het begin van zijn deutz-gekte…die nog steeds heerst!

Na de aankoop van zijn eerste Deutz ontmoet Wout zijn vrouw Lies. Samen gaan ze wonen aan het Ommerkanaal, waar ze beginnen met het opbouwen van het huis en de schuren. In de loop der jaren wordt hier veel en hard aan gewerkt om uiteindelijk te komen tot het huidige resultaat. En dat mag er zijn! Kom gerust eens kijken… Want de hobby van Wout, het handelen in trekkers en machines bestaat nog steeds. In 1972 begint het bedrijf steeds meer te groeien. De eerste werknemer wordt in dienst genomen. Als de beide zonen Gerjo en Martijn zijn meegegroeid in het bedrijf en vanaf 1988 meewerken in het bedrijf van hun ouders verandert het meer van agrarisch loonwerk naar loon- en grondverzet. Er komen onder andere shovels, mobiele en mini-kranen bij.  Op dit moment is loonbedrijf “van de Peppel” een goedlopend loon- en grondverzetbedrijf waar men zich met 10 personen dag (en soms zelfs ‘s nachts) voor inzet.

Media
Geschiedenis
Certificaten